Datum 03 mar 2020

Tid 12:00 - 13:00

Plats Sergels torg, Stockholm

Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Den 3 mars är det dags att offentliggöra årets klockslag. Var med och bilda den nya siffran med oss på Sergels torg!

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 11,3%. Då jobbade kvinnor gratis efter klockan 16:06, varje dag (räknat på en arbetsdag mellan klockan 08 och 17).

Nu är det dags att avslöja årets klockslag – har löneskillnaderna minskat och hur mycket? Den 3 mars bildar vi den nya siffran på Sergels torg.

Ta med dina vänner och kollegor och ta ställning för jämställda löner. Vi hör jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (Mp) och Sveriges Kvinnoorganisationers generalsekreterare Clara Berglund. Dessutom: feministisk allsång med komikern Josefin Johansson! Alla tal och framträden kommer att teckenspråktolkas.

Vi bjuder på kaffe!

Om nätverket Lön hela dagen

För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 16:06-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner i sociala medier och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här.

Fler fotograferingar kommer att hållas på olika platser runt om i landet inför och på 8 mars. Gå med i Facebookgruppen för lokala ambassadörer för mer info.

KONTAKT: hej@lonheladagen.se