SVT-chefen Patric Hamsch om jämställt ledarskap

– Panelsamtal med ledarskapsfokus

SVT Sport är världsledande inom jämställd sportjournalistik. På Forum Jämställdhet kommer Patric Hamsch, nyhetschef på SVT Sport att delta i en paneldiskussion om jämställt ledarskap tillsammans med chefer från privat och offentlig sektor.

– Mer jämställt är lika med bättre innehåll, säger Patric Hamsch. Läs mer om Patric här!

Läs mer om paneldiskussionen om jämställt ledarskap här.

Kvinnor – en nyckel till ökat valdeltagande 

– Metodverkstad med fokus på demokrati

Det låga valdeltagandet i utsatta områden har länge varit ett problem. 2018 vände trenden, bland annat tack vare arbetet i projektet RÖSTRÄTT. I projektet utbildades kvinnor till demokratiambassadörer.

Ta del av framgångsfaktorerna i en metodverkstad på Forum Jämställdhet! Utifrån erfarenheterna i projektet får du verktyg för att öka valdeltagandet i din kommun. Läs mer här.

Var med i vår trestegskurs i jämställd budgetering!

– Metodverkstäder för dig som arbetar med budget och ekonomi

Just nu är många organisationer mitt inne i arbetet med nästa års budget. Eftersom budgeten är organisationens viktigaste styrdokument är det extra viktigt att bygga in ett jämställdhetsperspektiv i alla budgetens delar. Du kan välja att gå alla tre kurser eller välja den som är mest relevant för dig.

Läs mer om kurserna på vår hemsida:
Jämställd budgetering del 1: Hur mäter vi jämställdhet?
Jämställd budgetering del 2: Fördjupa jämställdhetsanalysen
Jämställd budgetering del 3: Mål, indikatorer och uppföljning

När allt är riggat – men inte tillräckligt händer

– Metodverkstad för dig som har som uppgift att driva en organisations jämställdhetsarbete.

Ofta stöter vi på olika hinder i jämställdhetsarbetet. Kanske upptäcks att styrkedjan inte fungerar fullt ut? Eller att det finns nyckelpersoner som bromsar arbetet? Och vad är det egentligen som gör att antagna strategier inte följs i praktiken?

Med utgångspunkt i teorier kring beslutsfattande och makt i organisationer tar vi oss gemensamt an olika problem som återkommer i jämställdhetsarbetet. Vi försöker förstå orsakerna bakom buggarna i systemet och lära oss av varandras erfarenheter. Läs mer här.

Vill din organisation synas på Forum Jämställdhet?

Är jämställdhet en viktig del av er verksamhet? Vill ni dela med er av ert arbete och era erfarenheter? Gör som bland andra Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Jämställdhetsmyndigheten, och Vision har gjort och boka en plats i vår interaktiva utställning! Här når ni ut till 800 deltagare från offentlig och privat sektor.

Läs mer och boka här.

Boka biljetten innan 15/11! 

Om du vill ha rabatt på deltagaravgiften bör du boka din biljett snarast – fram till 15 november får du Early Bird-rabatt, därefter höjs avgiften till ordinarie pris.

Grupprabatt
Kontakta info@forumjamstalldhet.seom ni är 15 personer eller fler så ordnar vi en grupprabatt!

Volontärer sökes till Forum Jämställdhet

Nu söker vi volontärer till konferensen!

Som volontär får du ta del av vårt spännande program med en mängd intressanta talare. Skicka gärna CV och kort personligt brev till info@forumjamstalldhet.se. Läs mer här.


Vill du veta mer om Forum Jämställdhet?

www.forumjamstalldhet.se
info@forumjamstalldhet.se

08-33 52 47