Nu söker vi dig som vill arbeta för att göra arbetsmarknaden mer jämställd

Nu söker vi dig som vill arbeta för att göra arbetsmarknaden mer jämställd och förbättra villkoren för kvinnor på jobbet. Intervjuer sker löpande, välkommen in med din ansökan så snart som möjligt.

Om rollen

Tjänsten är som sakkunnig på arbetsmarknadsområdet. Du är anställd hos oss på Sveriges Kvinnoorganisationers och arbetar operativt och strategiskt med projekt och med påverkansarbete för en mer jämställd arbetsmarknad. Tyngdvikten kommer att ligga vid genomförandet av ett pågående projekt för att minska sexuella trakasserier inom mansdominerade sektorer samt löpande påverkansarbete i olika arbetsmarknadsrelaterade frågor.

Rollen innebär att
  • leda projektet ”Ett företag fritt från våld”
  • omvärldsbevaka och driva påverkansarbete på arbetsmarknadsområdet
  • ta fram och utveckla nya projektidéer
  • vara ett sakkunnigt stöd i arbetsmarknadsfrågor olika uppdrag och projekt
  • utveckla sakpolitiskt innehåll i arbetet för en jämställd arbetsmarknad
Vi söker dig som har 
  • antigen erfarenhet av att ha jobbat på fackförbund eller på en arbetsgivarorganisation med påverkansarbete eller att du har en juristexamen
  • god förmåga och erfarenhet av att skriva texter och hålla muntliga presentationer
  • god teoretisk och praktisk kunskap om partmodellen och offentlig förvaltning
  • meriterande är att ha arbetat specifikt med sexuella trakasserier eller inom byggsektorn
Egenskaper och drivkrafter

Du brinner för ett jämställt samhälle och för kvinnors och flickors fulla rättigheter och frihet. Du är lösningsfokuserad, utvecklingsorienterad, driven och självständig. Du har förmågan att tänka strategiskt och långsiktigt. Du är prestigelös, van att bygga relationer, samverka med många människor i olika roller och att skapa ett förtroende hos andra. Du ska tycka om att driva arbetet framåt självständigt och arbeta tätt med andra.

Vi erbjuder

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid i 8 månader, med goda möjligheter till förlängning och med start så snart som möjligt. Vi har ett flexibelt arbetssätt där de som kan har möjlighet att arbeta hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv. Vi erbjuder föräldralön, friskvårdsbidrag, friskvårdstid, arbetstidsförkortning till 38,5h och en trevlig arbetsmiljö och självklart har vi kollektivavtal.

Sveriges Kvinnoorganisationers kansli har kontor i Vasastaden i Stockholm. Det förekommer resor i tjänsten.

Ansökan

Vi gör löpande intervjuer så skicka CV och personligt brev till malpuri.groth@sverigeskvinnoorganisationer.se så snart som möjligt.

Om Sveriges Kvinnoorganisationer

Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell paraplyorganisation för kvinnorörelsen. Vi samlar 50 organisationer och 130 000 kvinnor och flickor runt om i landet. Sveriges Kvinnoorganisationer verkar för kvinnors och flickors frigörelse, fulla mänskliga rättigheter och ett jämställt samhälle. Vår verksamhet vilar på feministisk grund och utgår från kvinnokonventionen och Sveriges jämställdhetspolitiska mål. Sveriges Kvinnoorganisationer genomför Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet och genomför uppdrag i jämställdhetsintegrering åt offentlig sektor inom ramen för det helägda bolaget Forum Jämställdhet AB.