Fredrika Bremer-förbundet Stockholm-Uppsala: Maria Farm om egentid och jämställdhet i vardagen

Datum 22 nov 2023 - 22 nov 2023

Tid 18:00 - 20:00

”Han är så bra på att ta egentid” – hur tacklar vi ojämställdheten i vardagen?

I Sverige, ett av världens mest jämställda länder, är 4 av 5 som är sjukskrivna för stress kvinnor. Maria Farm tröttnade på att tro att mindfulness-övningar räckte för att lösa problemet och skrev boken ”Han är så bra på att ta egentid – Jämställdhet i praktiken i stället. Maria vill blottlägga de strukturer som leder till ojämställdhet i vardagen: i relationer, i familjer och på arbetet.

Vem får styra över tiden och vem får störas? Vem har tolkningsföreträde och vem gör största delen av det så kallade känslomässiga arbetet? Hur påverkas vår sexualitet och vårt samliv av ojämställdhet?

Föreläsningen handlar både om vad Maria lagt märke till i sitt klientarbete och vad forskningen säger samt ger förslag på strategier för förändring.

Maria Farm är leg psykolog, leg psykoterapeut och författare och har arbetat som psykolog i 20 år. Hon driver en egen terapimottagning i Stockholm och är flitigt anlitad av media som expert i psykologiska frågor. Hon har bland annat medverkat i SVT:s populära relationsprogram ”Gift vid första ögonkastet”. Läs mer på www.mariafarm.se och Instagram @feministpsykologen.

Ta gärna med en vän, vi välkomnar alla åldrar, kvinnor och män, och även icke-medlemmar.

Varmt välkomna!

Tid och plats: 22 november klockan 18.00 på Via KBT, Kungsholmsgatan 10, 2tr.

Kostnad: 50 kronor inklusive smörgås.

Anmäl dig senast den 20/11 till: stockholm-uppsala@fredrikabremer.se