Nu släpps programmet för Forum Jämställdhet 2023

Nästa års Forum Jämställdhet hålls i Malmö den 7- 8 februari. Konferensen som arrangeras av Sveriges Kvinnoorganisationer har FN:s hållbarhetsagenda 2030 som tema och särskilt fokus på det nordiska samarbetet. I programmet hålls flera pass på engelska för internationella gäster och många programpunkter kommer lyfter goda exempel på jämställdhetsarbete i Norden.

Programmet består av 40 pass och innehåller seminarier, brandtal och praktiska metodverkstäder. Bland klara talare finns jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L) som kommer att frågas ut om den nya regeringens jämställdhetspolitik. Tatiana Kotlyarenko, antitrafficking-rådgivare vid kontoret för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter (ODIHR) medverkar i ett pass om hur migration och prostitution hänger ihop.Författaren och verksamhetsansvarige Nicolas Lunabba från Hela Malmö deltar i ett pass om hur
jämställdhetsarbete kan bedrivas i hypermaskulina miljöer tillsammans med bland andra Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads. Under konferensen kommer också Sveriges Kvinnoorganisationer att släppa en ny rapport om jämställda pensioner i Norden som kommenteras av experter och beslutsfattare. Konferencier för dagarna är Silvia Kakembo, byråchef, Arena Opinion.

Lokala värdar för Forum Jämställdhet 2023 är Malmö stad och Region Skåne. I konferensens öppna program visar de lokala värdarna upp spännande jämställdhetsarbete som pågår runt om i länet. Det öppna programmet är kostnadsfritt och tillgängligt även för allmänheten.

Vill du eller någon du känner vara volontär under Forum Jämställdhet? Läs mer här.