Riksorganisationen Gapf: Kunskaps- och insamlingsevent

Datum 11 okt 2023 - 11 okt 2023

Tid 17:30 - 20:30

De senaste åren beräknas minst 538 barn ha blivit bortförda av sina föräldrar. Det handlar om resor för att könsstympas eller giftas bort mot sin vilja. Men också om så kallade uppfostringsresor, när till exempel flickan har setts tillsammans med pojkar eller vägrar att bära hijab och pojken misstänks vara homosexuell eller umgås med personer som föräldrarna inte godkänt.

Den 11 oktober arrangerar GAPF ett kunskaps- och insamlingsevent i Gamla stan på temat bortförda barn. Vi bjuder på mat och dryck och du får möjlighet att lära dig mer om frågan och hur vi på GAPF arbetar för att hjälpa drabbade barn och ungdomar. Myndigheternas bild är att problemet ökat markant de senaste åren och oron är stark för att detta ska bli ännu värre framöver.

Varje år hanterar GAPF ett flertal ärenden som berör bortförda barn. Det är komplexa fall som kräver omfattande kontakter och insatser vilket i sin tur kräver resurser.

Anmälan: Michelle Khan anmalan@gapf.se Först till kvarn, men senast den 29/9.

Plats: Under Kastanjen Kindstugatan 1, Gamla stan

Vi behöver allt stöd vi kan få för att fortsätta det här viktiga arbetet. Även om du inte kan närvara under kvällen så kan du bidra genom att skänka valfri summa, märk ditt bidrag med ”bortförda”. Swish: 123 900 62 71 PG: 900 62 67–1

På gapf.se/stod-oss kan du också bli medlem och månadsgivare.
Läs mer om vår verksamhet på gapf.se