Samhällsbärarna – om jourrörelsens arbete under coronapandemin

Datum 02 dec 2021

Tid 18:00 - 19:00

I slutet av 2020 rapporterades det att en tredjedel av alla svenska kommuner sett en ökning av våld i hemmet under coronapandemin. Unizons jourer varnade för en sådan ökning redan när pandemin bröt ut. Sedan coronaviruset började spridas i Sverige har jourrörelsen skalat upp, ställt om och anpassat sin verksamhet efter denna nya verklighet.

Journalisten Joakim Medin fick hösten 2020 i uppdrag av Unizon att göra en Sverigeresa för att rapportera om den praktiska verklighet kvinnorörelsen levt i under pandemiåret 2020, ett år när jourrörelsen visat sig bli mer samhällsbärande än någonsin. Resultatet är boken Samhällsbärarna, med intervjuer med 20 av Unizons medlemsorganisationer och Unizons ordförande Olga Persson.

Drygt ett och ett halvt år efter coronapandemins utbrott måste arbetet mot mäns våld mot kvinnor fortsätta med full kraft. Därför bjuder Unizon och ABF Stockholm in till ett samtal om jourrörelsens arbete under coronapandemin och om samhällets arbete mot den ständiga pandemin: mäns våld mot kvinnor.

Medverkande:
Joakim Medin, journalist och författare till Samhällsbärarna
Olga Persson, förbundsordförande Unizon
Fler talare kan tillkomma.

Moderator:
Vesna Prekopic, journalist, förläggare och debattör

Plats: Katasalen, plan 1, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.
Samtalet sänds även online på ABF Stockholms facebooksida
Anmälan: Obligatorisk anmälan för fysiskt deltagande p.g.a. nya Covid 19-restriktioner under december. Klicka här för att boka en gratisbiljett via Billetto.