Sveriges Kvinnoorganisationer SKL

Påverka med det du skriver

Våra demokratiambassadörer nämnde att de vill lära sig hur de kan arbeta med mer synliggörande aktiviteter. För att hjälpa dem med att synliggöra sitt arbete har vi därför tagit fram den här sidan där du kan lära dig hur du kan skriva debattinlägg. För att påverka människor du inte känner kan du skriva texter och skicka dem till tidningar eller publicera dem själv på dina sociala medier eller andra plattformar. För att komma igång med ditt skrivande har vi samlat olika källor där du kan lära dig hur du skriver på ett engagerande sätt.

VARFÖR SKA JAG SKRIVA ETT DEBATTINLÄGG?

På Westanders hemsida kan du läsa om varför det är bra att delta i debatten.


Debattartikel:

Hur skriver jag en debattartikel?

WESTANDERS 20 TIPS TILL ATT SKRIVA EN DEBATTARTIKEL

TIPS FRÅN SKOLVERKET

Insändare

TIPS FRÅN SKOLVERKET: ATT SKRIVA EN INSÄNDARE


Pressmeddelanden

Pressmeddelanden använder du dig av när du vill dela med dig av en nyhet till en tidning. Det kan till exempel vara att din förening har skrivit en rapport eller undersökning som ni ska publicera , då kan ni skicka information om det till en tidning så att de kan publicera nyheten.

HUR SKRIVER JAG PRESSMEDDELANDEN


Jag är klar och vill skicka in min text

Insändare till:

Göteborgsposten

METRO

Skicka in artiklar eller debattartiklar:

DAGENS NYHETER 1 , DAGENS NYHETER 2

SYDSVENSKAN

EXPRESSEN

AFTONBLADET

GÖTEBORGS-POSTEN

GT

SUNDSVALLS TIDNING

Om den tidning du vill skicka in till inte finns på vår lista kan du leta upp en tidning själv. För att få din insändare,artikel eller debattartikel publicerad i en tidning kan du googla “Skicka in insändare/artikel/debattartikel till – namnet på tidningen- “, t.ex: “Skicka in insändare till Metro”