Musikerförbundets Kvinnokommitté & KVAST: Panelsamtal och monter

Datum 08 feb 2023 - 11 feb 2023

Tid 13:00 -

Plats Munktellstaden, Eskilstuna

Musikerförbundet och KVAST samlar branschaktörer i jämställdhet! 

På kulturpolitiska konventet Folk & Kultur, 8 – 11 februari i Eskilstuna, kommer Musikerförbundets Kvinnokommitté och KVAST att arrangera ett seminarium “Jämställdhet i musikbranschen – hur långt kan vi nå?”. Ett kluster av musikorganisationer med fokus på jämställdhet och inkludering kommer även att samlas i en gemensam monter på mässan. 

-Det finns ett fantastiskt engagemang i arbetet kring en jämställd musikscen. Många organisationer som arbetar med frågan är spridda över landet. Vi behöver dock samlas för att skynda på utvecklingen. För det går alldeles för långsamt. Om vissa musiker exkluderas från våra scener och branschens övriga rum så missar vi inte bara massor av kreativitet utan det blir även en fråga om bristande demokrati, säger Anneli Axelsson, sångerska, musiker från Musikerförbundets Kvinnokommitté. 

Panelsamtalet ”Jämställdhet i musikbranschen – hur långt kan vi nå?” kommer att äga rum den 9:e februari klockan 13-14:00 och moderator för samtalet är Helena Wessman, rektor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

För mer information om eventet klicka här.