Vill du jobba med Sveriges största jämställdhetskonferens?

Vi söker dig som kan jämställdhetsintegrering och vill arbeta med att utveckla och genomföra Sveriges största jämställdhetskonferens, Forum Jämställdhet! Sök senast 17 maj! 

Om rollen
Tjänsten är en ny roll som ska arbeta nära projektledaren och tillsammans med henne genomföra och utveckla konferensen Forum Jämställdhet. Du är anställd hos oss på Sveriges Kvinnoorganisationers och Forum Jämställdhets kansli och arbetar operativt och strategiskt med konferensens genomförande. Tyngdvikten kommer att ligga vid konferensens utformning, innehåll och kommunikation. Du kommer också att bistå organisationen med din expertis inom jämställdhetsintegrering i andra löpande uppdrag och projekt. I framtiden finns goda möjligheter att utveckla tjänsten. 

Rollen innebär att

 • arbeta med Forum Jämställdhets kommunikation, strategiskt och operativt
 • arbeta upp kontaktnät och samarbeten för konferensen räkning
 • ta fram och utveckla programidéer
 • vara ett sakkunnigt stöd i jämställdhetsintegrering i olika uppdrag och projekt  
 • utveckla sakpolitiskt innehåll i arbetet med jämställdhetsintegrering som politikområde
 • det kan ingå att hålla utbildningar och genomföra konsultuppdrag inom jämställdhetsintegrering

Vi söker dig som har  

 • minst två års erfarenhet i liknande strategisk roll, till exempel som jämställdhetsstrateg i offentlig sektor
 • minst fem års erfarenhet av jämställdhetsarbete och att driva självständigt  arbete (såsom projektledning)
 • god förmåga och erfarenhet av att skriva texter och hålla muntliga presentationer
 • god teoretisk och praktisk kunskap om jämställdhetsintegrering
 • god teoretisk och/eller praktisk kunskap om offentlig förvaltning

Egenskaper och drivkrafter
Du brinner för ett jämställt samhälle och för kvinnors och flickors fulla rättigheter och frihet. Du är lösningsfokuserad, utvecklingsorienterad, driven och självständig. Du har förmågan att tänka strategiskt och långsiktigt. Du är prestigelös, van att bygga relationer, samverka med många människor i olika roller och att skapa ett förtroende hos andra. Du ska tycka om att driva arbetet framåt och arbeta tätt med andra. 

Vi erbjuder
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid i 8 månader, med möjlighet till förlängning och start så snart som möjligt. Vi har ett flexibelt arbetssätt där de som kan har möjlighet att arbeta hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv. Vi erbjuder föräldralön, friskvårdsbidrag, friskvårdstid, arbetstidsförkortning till 37,5h och en trevlig arbetsmiljö.

Sveriges Kvinnoorganisationers kansli har kontor i Vasastaden i Stockholm. Det förekommer resor i tjänsten.

Ansökan
Sök tjänsten genom att skicka ett personligt brev och CV till info@sverigeskvinnoorganisationer.se och märk ansökan med ”Ansökan FJ”. Sista ansökningsdag är 17 maj. Vi arbetar med ett löpande urval, vilket innebär att vi inte väntar till sista ansökningsdag med att göra urval och kontakta sökanden, vi rekommenderar därför att du söker tjänsten snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Sveriges Kvinnoorganisationer
Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell paraplyorganisation för kvinnorörelsen. Vi samlar 50 organisationer och 130 000 kvinnor och flickor runt om i landet. Sveriges Kvinnoorganisationer verkar för kvinnors och flickors frigörelse, fulla mänskliga rättigheter och ett jämställt samhälle. Vår verksamhet vilar på feministisk grund och utgår från kvinnokonventionen och Sveriges jämställdhetspolitiska mål. Sveriges Kvinnoorganisationer genomför Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet och genomför uppdrag i jämställdhetsintegrering åt offentlig sektor inom ramen för det helägda bolaget Forum Jämställdhet AB. Läs mer på: sverigeskvinnoorganisationer.se och forumjamstalldhet.se.

Kontakt:
Malpuri Groth, kanslichef
0704584485
malpuri.groth@sverigeskvinnoorgansiationer.se