Brinner du för kvinnors rättigheter och jämställdhet? Gör praktik hos oss i höst!

Nu söker Sveriges Kvinnoorganisationer en praktikant till vårt kansli i Stockholm under hösten 2024. Som praktikant hos oss är du delaktig i den löpande verksamheten och i organisationens projekt.

Välkommen med din ansökan senast den 17 mars 2024 till info@sverigeskvinnoorganisationer.se.
Sveriges Kvinnoorganisationer är en ideell paraplyorganisation som verkar för att integrera ett feministiskt- och kvinnorättsperspektiv i alla politiska, ekonomiska och sociala sammanhang. Vi vänder oss främst till beslutsfattare och makthavare. Praktiken innefattar bland annat opinionsbildande arbete, medlemskontakt och uppgifter som rör våra pågående projekt. Hos oss får du en god inblick i kvinnorörelsen och det svenska och europeiska jämställdhetsarbetet.
Citat från Emelie Jonsson som gör praktik hos oss just nu:
– Det är en mäktig känsla att vara på en organisation som jobbar outtröttligt för att skydda och stärka kvinnors rättigheter. Jag lär mig ständigt nya saker och får inte bara en inblick i organisationens jämställdhetsarbete, utan jag får även ta del av den svenska kvinnorörelsens kamp. Eftersom ingen dag är den andra lik får jag göra varierande arbetsuppgifter vilket är något jag uppskattar. Det är otroligt givande och utvecklande att få arbeta med frågor jag brinner för tillsammans med så drivna och inspirerande kvinnor.
Kvalifikationer:
  • Intresse för kvinnors mänskliga rättigheter
  • Kunskap om jämställdhets- och kvinnorättsfrågor
  • Kan uttrycka dig väl i skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är önskvärt
Praktiken ska genomföras inom ramen för pågående studier. Har du frågor om praktiken? Tveka inte att höra av dig till oss på info@sverigeskvinnoorganisationer.se.