Den världsberömda författaren Chimamanda Ngozi Adichie besökte förra veckan Sverige. Elever på Fryshusets gymnasium i Stockholm, som läst och diskuterat hennes bok Alla borde vara feminister, fick chansen att träffa författaren och ställa frågor om boken och feminism.

För drygt två år sedan gav Sveriges Kvinnoorganisationer i samarbete med Albert Bonniers Förlag, FN-förbundet, TCO, LO, Teskedsorden, Unizon och Gertrud Åström boken Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie som gåva till alla elever i årskurs 2 på gymnasiet. Vår förhoppning var då att boken skulle bli en språngbräda för diskussioner om jämställdhet och feminism.

Många gymnasieklasser har använt boken för att diskutera och arbeta med frågorna. Elever på Fryshusets gymnasium i Stockholm är några av dem som läst boken och som fick chansen att diskutera dess budskap med författaren. Besöket och samtalet med Chimamanda var mycket uppskattat av gymnasieeleverna.

– Det känns som att det öppnar upp på ett helt nytt sätt att diskutera ämnen som ras och kön, säger Ellen Nylund, elev på Fryshusets gymnasium om hur det har varit att jobba med boken.

Läs mer om besöket i DN, SVT och SR.

Läs mer om vårt arbete kring att Alla borde vara feminister här.