Den 7-11 juni bjuder den europeiska kvinnolobbyn (EWL) in till European Women’s Forum i Bryssel. Under veckan äger EWL:s generalförsamling rum. Dessutom pågår en rad andra aktiviteter och möten för medlemsorganisationerna.

Temat för årets generalförsamling är mäns våld mot kvinnor. Detta uppmärksammas på eftermiddagen den 8 juni genom ett öppet seminarium i Bryssels stadshus. Celeber gäst är Gloria Steinem, amerikansk  feminist, aktivist, journalist och författare. Bland gästerna finns också EU-parlamentariker och representanter för Kommissionen. Läs mer här.

Själva generalförsamlingen äger rum den 9-10 juni. Där medverkar EU-kommissionens första vice ordförande Frans Timmermans bland annat med ett anförande och i en diskussion med EWL:s medlemmar om kampen mot populism och antifeminism och framtiden för Europa och kvinnors rättigheter. De första och sista dagarna av forumet, 7-8 och 9-10 juni, hålls parallella möten med EWL:s Observatorium för att stoppa mäns våld mot kvinnor och andra arbetsgrupper. Bland annat träffas grupper för att diskutera feministisk ekonomi, kvinnor i politiken och en Task Force för jämställdhet i Central- och Östeuropa samt Balkan.

Hela programmet för årsmötet finns här.

Har du frågor? Kontakta gärna Elvy Svennerstål, styrelsemedlem i Sveriges Kvinnoorganisationer och EWL:s vice ordförande via: esvennerstal@gmail.com.