För 15:e året i rad arrangeras Fadimegalan av organisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime. Galan hålls på Berns den 20 januari och årets medverkande är bland andra Jonas Gardell, Jan Björklund, Lill Lindfors, Lena Endre och Åsa Regnér.

Fadimegalan hedrar minnet av modiga Fadime Sahindal och hennes kamp för frihet och kärlek. Temat för galan är Jämställdhet eller könsapartheid?. Läs mer om fadimedagarna här.

– Som organisation känner vi ansvar och respekt för kvinnokampen i Sverige som kämpat i över hundra år för den jämställdhet vi har idag. Något vi nu tvingas göra avkall på. Vi ser att problem som bör lösas med jämställdhet i fokus, ofta löses med könsseparation vilket är en kortsiktig lösning som ger långsiktiga problem. Genom att uppmärksamma frågan om jämställdhet eller könsapartheid, hedrar vi Fadime Sahindals minne och hennes kamp för frihet och kärlek, säger Sara Mohammad, grundare och ordförande av Riksorganisationen GAPF.

Under galan kommer GAPF:s Goodwillambassadörer för 2018 presenteras, och Pela och Fadime-priset delas ut av Nyamko Sabuni, ordförande för Kommittén för Pela och Fadime-utmärkelsen för kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck. Läs mer och anmäl dig till galan här.