FEMINISTISK TRIBUNAL: Hur lever Sverige upp till FN:s Kvinnokonvention?

Välkommen till feministisk tribunal och utfrågning av regeringen om hur de lever upp till Kvinnokonventionen i riksdagen den 7 april.

I februari förhörde FN:s Kvinnokommitté regeringen om hur de lever upp till Kvinnokonventionen. Därefter fick regeringen ett antal rekommendationer på åtgärder för att eliminera all form av diskriminering av kvinnor. Nu är det dags att ta reda på hur regeringen ska göra rekommendationerna till verklighet!

MEDVERKANDE

Regeringen: Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister, Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Pernilla Baralt, statssekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Oppositionen: Annicka Engblom, ordförande Moderatkvinnorna (M), Rossana Dinamarca, feministisk talesperson (V), Erik Ullenhag, ekonomisk-politisk talesperson (L).

Moderator: Johanna Palmström, frilansjournalist.

Föranmälan krävs, anmäl dig här. Vi bjuder på kaffe och lunchmacka.

Seminariet genomförs i samarbete med Moderatkvinnorna.

Kontakt vid frågor: johanna.dahlin@sverigeskvinnolobby.se 070-321 6778

Se inbjudan som pdf här.

MER INFO

Vart fjärde år rapporterar regeringen till FN vad de gjort för att genomföra Kvinnokonventionen i Sverige. Sveriges Kvinnoorganisationer och CEDAW-nätverket har granskat hur Sverige lever upp till sina åtaganden i FN:s Kvinnokonvention. Skuggrapporten innehåller 61 krav på åtgärder för att nå jämställdhet inom en rad områden och skickades till FN:s Kvinnokommitté inför förhöret av Sverige i Genève den 18 februari 2016. Den 7 mars kom Kommitténs rekommendationer till Sverige.

Skuggrapporten: Vad krävs för att regeringen ska leva upp till FN:s Kvinnokonvention?