Idag har vi glädjen att välkomna Föreningen Tillsammans som nya medlemmar i Sveriges Kvinnoorganisationer. Föreningen Tillsammans är en förening av och för personer som utsatts för någon form av sexuellt våld.

Föreningen Tillsammans har funnits i lite över två år och har sedan starten arbetat aktivt för att både förebygga sexuellt våld men även arbeta stödjande då våldet redan ägt rum.

Emma Blomdahl, ordförande, säger såhär om varför Föreningen Tillsammans väljer att bli medlemmar i Sveriges Kvinnoorganisationer:

”För oss i Föreningen Tillsammans är det viktigt att vara medlemmar i Sveriges Kvinnoorganisationer av en rad olika anledningar. Det innebär ett kunskapsutbyte för oss med organisationer som har mer erfarenhet men också annan kunskap än vad vi har, det kommer att berika vår verksamhet. Vi hoppas kunna bidra med våra perspektiv och på det sättet vara en del av den svenska kvinnorörelsen.” 

foreningen-tsm-2Vi önskar Föreningen Tillsammans varmt välkomna som nya medlemmar!

Sveriges Kvinnoorganisationer vill också passa på att gratulera föreningens grundare Emma Blomdahl, ordförande, och Julia Östfeldt, vice ordförande, till utmärkelsen ”Årets medmänniska” på Svenska Hjältar-galan som sändes på TV4 och Aftonbladet TV fredagen den 16 december. Läs mer här.

Här kan du se dem intervjuas i Nyhetsmorgon inför galan och här kan du se dem ta emot priset.

Läs mer om Föreningen Tillsammans här.