Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Kom och bilda den nya siffran med oss på Rådhustorget i Landskrona. Dags för #lönheladagen!

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 12,5 %. Omräknat i tid under en arbetsdag från kl. 8-17 betyder det att kvinnor jobbar gratis efter klockan 16:00, varje dag. Män har betalt för hela sin arbetsdag, till kl. 17:00. Nu är det dags att ta reda på vad klockslaget blivit i år!

På den Internationella Kvinnodagen 8 mars bildar vi den nya siffran på Rådhustorget i Landskrona. Ta med dig familj och vänner och visa ditt stöd i kampen för jämställda löner!

Mer information om manifestationen och fotograferingen uppdateras löpande här.

Om Lön hela dagen
För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 16:00-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

På Internationella kvinnodagen 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner i sociala medier och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här.

Fler fotograferingar kommer att hållas på olika platser runt om i landet inför och på 8 mars. Gå med i facebook-gruppen för lokala ambassadörer för mer info.

KONTAKT: hej@lonheladagen.se
FÖLJ OSS PÅ TWITTER & INSTAGRAM: @lonheladagen