Efter kl. 16:00 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Var med och bilda det nya klockslaget i Göteborg den 7 mars!

Lönegapet mellan kvinnor och män är 12,5 procent. Baserat på en arbetsdag från kl. 8-17 innebär det att män får betalt hela dagen, medan kvinnor slutar får betalt för sitt arbete klockan 16:00.

För att uppmärksamma ojämställdheten bjuder TCO Göteborg in till fotografering av det nya klockslaget inför Internationella kvinnodagen. Fotograferingen äger rum den 7 mars kl. 17.00 på Götaplatsen i Göteborg. Läs mer i facevookeventet.

Efter fotograferingen arrangerar TCO Göteborg en föreläsningskväll på Bio Roy med Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot och Årets svensk 2016 och Emma Knyckare, programledare och komiker. Föreläsningen är endast öppen för medlemmar i TCO Göteborg (Polisförbundet, Unionen, Vision, Vårdförbundet och Sensus) och föranmälan krävs. Läs mer och anmäl dig här senast 21 februari.

Kontakt för frågor om eventet:
Branka Djukanović Svensson, TCO Göteborg
073-0384450 branka.djukanovic.svensson@vgregion.se

Om Lön hela dagen:
16:00-rörelsen är en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackförbund och kvinnorörelsens organisationer. Tillsammans arbetar vi för att även kvinnor ska få lön hela dagen. Inför och på Internationella kvinnodagen 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner på nätet och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här.