Framtidens sex- och samlevnadsundervisning

Datum 21 okt 2020

Tid 9.00 - 10.30

Sveriges Kvinnoorganisationer hälsar dig välkommen till ett frukostwebbinarium och lansering av ett nytt metodmaterial för lärare i sex- och samlevnadsundervisning!

Den senaste tidens berättelser om hur unga tjejer och killar påverkas av den lättillgängliga och våldsamma pornografin har blivit en väckarklocka för vuxenvärlden och än en gång visat behovet av en förbättrad sex- och samlevnadsundervisning. Regeringen beslutade nyligen att alla lärare ska utbildas i sex- och samlevnad och Högskoleminister Matilda Ernkrans poängterade att ”barn bör få sin bild av sex från skolan, inte från porrindustrin”. Men vilka är bristerna i dagens sex- och samlevnadsundervisning och hur kan den utvecklas för att möta dagens utmaningar?

Den 21 oktober bjuder Sveriges Kvinnoorganisationer in till ett frukostwebbinarium och diskussion tillsammans med företrädare för politiken, Skolinspektionen, elevhälsan, elevorganisationer med flera. Dessutom lanserar vi ett nytt sex- och samlevnadsmaterial som utgår ifrån ett jämställdhets- och porrkritiskt perspektiv. Välkommen!

MEDVERKANDE

  • Matilda Ernkrans, Minister för högre utbildning och forskning (S)
  • Kristina Axén Olin, utbildningspolitisk talesperson (M)
  • Katarina Svensson Flood, barnmorska
  • Stefanie Luthman, Skolinspektionen
  • Sexualkunskapen Ni Aldrig Fick, SNAF
  • Samtalsledare: Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges Kvinnoorganisationer
Tid: 21 oktober kl. 9-10.30
Plats: Online via Zoom
Föranmälan krävs, begränsat antal platser. Anmäl dig här!
Fotograf Matilda Ernkrans: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Fotograf Katarina Svensson Flood: Jonas Bilberg / Aftonbladet / TT
Fotograf SNAF: Mika Brorsson