Heldag: Hur ska de digitala bordellerna stoppas?

Datum 26 maj 2021

Tid 9:00 - 15:45

Child10, RealStars, Unizon, ROKS, Länsstyrelsen Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland bjuder in till en heldag den 26 maj om nutidens digitala bordeller. 

Här kan du läsa mer och anmäla dig till evenemanget.

Prostitution, människohandel och exploatering av kvinnor och barn är idag bara ett knapptryck bort. På nätet finns alltifrån sajter som öppet marknadsför sexköp till nyare sajter som är paketerade på mer glorifierande sätt som sugardatingsajter och Onlyfans – men de har alla en sak gemensamt: de skapar plattformar för exploatering av kvinnor, flickor och andra i en ständigt växande porr- och sexindustri – som tjänar enorma summor på människors utsatthet. Samtidigt som det är olagligt med sexköp i Sverige ligger tusentals män ute offentligt på nätet och efterfrågar kvinnor att begå brott mot med hjälp av olika digitala bordeller – helt utan konsekvenser.

Den 26 maj har vi samlat experter, representanter från bland annat polis, åklagare, civilsamhället, överlevare och politiker som tillsammans kommer att diskutera hur det ser ut, hinder och möjligheter. Vi kommer också lyfta exempel från Belgien och USA som kommit längre. Behövs nya lagar, djärvare åklagare och politiker – eller vad måste till i Sverige för att stoppa detta och släcka ner sidorna där exploateringen sker?

Child10, RealStars, Unizon, ROKS, Länsstyrelsen Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland bjuder in till en heldag för att rikta strålkastarljuset på dessa digitala bordeller med syfte att hitta lösningar på hur vi kan stänga ner sajterna och hålla administratörerna ansvariga för det som de faktiskt håller på med: koppleri.

 

Medverkande:

Annie Lööf – partiledare Centerpartiet, Merly Åsbogård – Statsvetare, föreläsare och överlevare, Jana De Geer – polis och chef för Människohandelssektionen i Stockholm, Meghan Donevan – Research Director Talita och Michael Verdicchio – grävande reporter på Göteborgs-Posten. Fler namn släpps löpande.

Följ eventet här för löpande information: www.facebook.com/events/814600786079045

Här kommer eventet sändas: child10.org/live/