Den 7 och 8 december avslutar Sveriges Kommuner och Landsting, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Länsstyrelserna och organisationerna MÄN och Unizon temaveckan En vecka fri från våld med att hålla en konferens med fokus på hur våldspreventiva insatser med ett genusperspektiv blir en självklar del av ditt arbete.

Syftet med konferensen är att vi alla tillsammans ska kunna bidra till målsättningen om att alla unga ska nås av våldsförebyggande insatser med genusperspektiv. Konferensen hålls på Norra latin i Stockholm och sista anmälningsdag är den 13 november, läs mer och anmäl dig här.

En vecka fri från våld är ett samarbete mellan aktörerna ovan och infaller vecka 49. Under veckan uppmärksammas vikten av våldsförebyggande arbete med ett genusperspektiv på olika sätt. Aktörerna bjuder därför in dem som känner sig manade till att själva sätta ljuset på genusförändrande våldsförebyggande arbete till att göra det under denna vecka och gärna märka aktiviteten med En vecka fri från våld. Använd gärna hashtags #våldsprev2017 #killarsvåld för dessa aktiviteter.