Vi har glädjen att välkomna KVAST— Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare som nya medlemmar i Sveriges Kvinnoorganisationer!

KVAST är en ideell förening som verkar för att mer musik av kvinnor ska klinga i konserthus, på experimentscener, i aulor och allsköns musikhus runt om i landet, ja i världen. Konstmusikscenen har varit och lider fortfarande av en mansdominans av sällan skådat slag. Sedan start för nio år sedan har KVAST:s påverkansarbete och ”krav om kvotering” varit en starkt bidragande orsak till små, men ändå tydliga framsteg.

Så här säger KVAST om varför de väljer att gå med i Sveriges Kvinnoorganisationer:

”Vi har mycket kvar och medan vi framhärdar med vårt arbete för jämställdhet inom konstmusikens sfär, vill vi även ingå i ett vidare samhälleligt sammanhang, varför vi sökte medlemskap i Sveriges Kvinnoorganisationer. Inför vårt tioårsjubileum om ett år håller KVAST även på att vidga cirklarna internationellt. Även här känner vi att ett medlemskap i Sveriges Kvinnoorganisationer är rätt. Vi är glada för att ha blivit accepterade som medlem och kommer säkerligen få och kanske även kunna bidra med inspiration.”

Vi hälsar KVAST varmt välkomna och ser fram emot att driva de viktiga frågorna om jämställdhet inom konstmusikvärlden tillsammans!

På bilden syns KVAST-styrelsen 2016. Från vänster: Ylva Fred, Eva Sidén, Astrid Pernille Hartmann, Molly Kien, Sol Andersson.

Läs mer om KVAST här.