Luleå kommun har blivit utvald att arrangera Forum Jämställdhet 2019. Konferensen är den största i sitt slag och genomförs i februari varje år. Målgruppen för konferensen är offentlig och privat sektor.

Syftet med Forum Jämställdhet är att sprida goda exempel, fördjupa kunskaper och stärka jämställdhet som kunskapsområde. Nu avslöjas att konferensen 2019 kommer att förläggas till Kulturens hus Luleå.

– Vi ser fram emot att hälsa hela jämställdhetssverige välkomna till Luleå. Här finns ett gott jämställdhetsarbete som kan inspirera deltagare och verksamheter från hela landet, kommenterar Clara Berglund projektledare och generalsekreterare för Sveriges Kvinnoorganisationer som står bakom konferensen.

– Att Luleå får möjlighet att arrangera konferensen är ett kvitto på att vi har ett bra jämställdhetsarbete i kommunen. Det här är ett utmärkt tillfälle att höja kunskapsnivån ytterligare, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Luleå kommun är en av landets bästa kommuner när det gäller jämställdhet. Enligt rapporten Öppna jämförelser Jämställdhet, sammanställt av Sveriges kommuner och landsting (SKL), hamnar Luleå på nionde plats bland Sveriges 290 kommuner. I gruppen större städer ligger Luleå bäst till av alla.

För frågor och kommentarer
Clara Berglund, projektledare Forum Jämställdhet
Telefon: 070-756 77 91
E-post: clara.berglund@forumjamstalldhet.se

Eira Andersson, Kvalitetsstrateg Jämställdhet Luleå kommun
Telefon: 0920-45 50 12
E-post: eira.andersson@lulea.se

Vad är Forum Jämställdhet?
Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Vi samlar chefer, förtroendevalda och experter från offentlig och privat sektor. Få inspiration, fördjupa din kunskap och utveckla ditt nätverk. Fördjupande seminarier och interaktiva verkstäder ger dig verktyg att skapa bättre och mer jämställda verksamheter. Forum Jämställdhet 2018 äger rum den 6-7 februari i Karlstad. Forum Jämställdhet 2019 genomförs i Luleå. Läs mer här.