Torsdagen den 19 april anordnar Union to Union ett lunchseminarium på ABF i Stockholm om hur facken jobbar internationellt mot könsrelaterat våld.

Könsrelaterat våld och sexuella trakasserier har varit en fråga som drivits fackligt, inte minst på internationell nivå i flera års tid. Frågan har inte sällan lyfts av de globala fackens kvinnokommittéer. På senare tid har det byggts upp ett momentum kring ämnet, ett exempel är #metoo-rörelsen som varit framgångsrik i att visa på ett strukturellt problem i flera länder. En annan viktig aktör är FN-organet ILO, som har beslutat att ta upp en diskussion om en ny konvention mot könsrelaterat våld.

Union to Union har tagit fram en studie om hur de globala fackliga organisationerna arbetar med att stoppa könsrelaterat våld och sexuella trakasserier i arbetslivet.

Ruben Wågman, Union to Union kommer sammanfatta studiens resultat och Tendai Makanza från det globala industrifacket IndustriALL berättar om hur de arbetar med frågan. Kristina Henschen modererar. Fler deltagare presenteras längre fram.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till seminariet som äger rum i Sandlersalen på ABF.

Anmälan är bindande och det bjuds på lättare vegetarisk lunch.

Välkommen önskar Union to Union!