Nästa års upplaga av Sveriges största jämställdhetskonferens invigs av Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S). Hon kommer till Jönköping den 5 februari för att hålla ett invigningsanförande om regeringens feministiska politik och arbete med att nå målen i Agenda 2030 på ett jämställt sätt.

– Sveriges regering är en feministisk regering och därför är jag mycket glad över möjligheten att invigningstala. Ekonomisk ojämställdhet är ett av de främsta skälen till skillnader i makt och frihet som vi ser mellan kvinnor och män i dagens Sverige. Det ser jag framemot att diskutera på plats i Jönköping, säger Magdalena Andersson (S).

Förutom invigningen kommer statsrådet Magdalena Andersson att medverka i ett seminarium som handlar om hur Sverige ska få en ekonomisk politik och ett skattesystem som gynnar jämställdheten. Andra medverkande kommer bland annat att vara en av Sveriges främsta tongivare inom feministisk ekonomi Agneta Stark, docent i företagsekonomi.

Fler talare på forum jämställdhet

Fler talare på konferensen är jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, den brittiska författaren Cordelia Fine, maskulinitetsforskaren Martin Hultman, journalisten Kajsa Ekis Ekman, skådespelaren Aleksa Lundberg, Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm, Svt:s sportchef Patric Hamsch, och många fler. Här ser du fler talare.

Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens och  av Sveriges Kvinnoorganisationer. Nästa gång hålls konferensen i Jönköping 5-6 februari 2020. Temat kommer att vara Agenda 2030. Forum Jämställdhet samlar 1100 personer från både privat och offentlig sektor. Läs mer om programmet och anmäl dig på www.forumjamstalldhet.se