1 oktober, på den internationella dagen för äldre, så lanserade AGE plattformen kampanjen #AgeingEqual för att öka medvetenheten kring åldersdiskriminering. Kampanjen kommer fortsätta fram till 10 December 2018 och du har chansen att dela dina erfarenheter kring äldre kvinnors mänskliga rättigheter!

AGE plattformen vill gärna publicera personliga berättelser och erfarenheter på sin hemsida från och med nu fram tills kampanjen tar slut. Om du vill vara med och bidra kan du besvara följande frågor och skicka till Margherita: logrillo@womenlobby.org för att delta i kampanjen #AgeingEqual

  1. Ge oss en kort beskrivning av dig själv där du även presenterar vad din relation, arbete eller erfarenhet är med åldersdiskriminering. (Det kan vara en anekdot eller egna berättelser). Du kan även besvara varför det är så viktigt att engagera sig i frågan kring äldre kvinnors mänskliga rättigheter?
  2. Om du har varit involverad i arbete mot diskriminering under de senaste decennierna, hur anser du att arbetet för jämställdhet har förändrats, har vi blivit bättre?
  3. Som en del av European Women’s Lobby, hur skulle du beskriva din erfarenhet med äldre kvinnor jämfört med män?
  4. Känner du till några initiativ som har lyckats förändra och utmana synen på äldre kvinnor?
  5. Vad har vi för utmaning framför oss för att säkerställa allas tillgång till mänskliga rättigheter?

Vill du läsa mer om European Women’s Lobby och varför de valde att ingå i kampanjen, då kan du göra det här.