MR-dagarna i Malmö

Årets upplaga av Mänskliga Rättighetsdagarna genomförs den 17-19 november i Malmö under parollen ”Det handlar om dina rättigheter”.

”Europarådet och EU – är asylrätten på väg att försvinna?”, ”Life After Torture” och ”En plats att kalla hemma – om barns rätt till en bostad”. Det är några av de omkring 200 programpunkter som kommer att äga rum på årets MR-dagar. Medverkar gör bland annat Cynthia Enloe, Ramy Essam, Anders Kompass, Reema Nanavaty och Guy Standing. Programmet till MR-dagarna hittar du här!

Fram till den 30 juni ges 30 procent rabatt för privatpersoner, ideella organisationer, lärare, myndigheter och företag. Köp din biljett här.

MR-dagarna

MR-dagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

Sveriges Kvinnoorganisationer ingår i arrangörsgruppen för MR-dagarna. Där arbetar vi tillsammans med andra människorättsorganisationer för att förverkliga vår vision om ett samhälle där alla kvinnor har fulla mänskliga rättigheter i ett jämställt samhälle. Vi kommer att medverka vid MR-dagarna 2016 med programpunkter och utställarplats. Mer information kommer när det närmar sig.