Ett år sedan #Metoo startade – här är programpunkterna!

Ett år har gått sedan #MeToo-rörelsen briserade men kampen mot sexuella trakasserier och övergrepp fortsätter. På konferensen Forum Jämställdhet erbjuder vi flera programpunkter som tar upp mäns våld mot kvinnor. Kom till Luleå 30-31 januari för att fylla på med energi, kunskap och verktyg som hjälper dig att komma vidare. Här fyra tips till dig som vill arbeta mot sexuellt förtryck på olika nivåer i samhället.

Incels – hur kan vi förstå dem?
Incels kallar sig vissa män som lever i ofrivlligt celibat. Vad har incels gemensamt med andra konservativa maskuliniteter inom till exempel hedersförtryck? Hur hänger hatet mot kvinnor ihop med rasism och hat mot andra grupper? Hur kan vi förbygga, identifiera och hantera extremistiskt kvinnohat? Läs mer här.

Underdogs – så utjämnar vi villkoren i idrotten
Svensk damhockeyspelare har länge kämpat mot orättvisa villkor. Välkommen till filmvisning och samtal med den prisbelönta dokumentärfilmaren Ingela Lekfalk som följt några av svensk damhockeys främsta spelare. Föreläsningen lyfter ojämställda strukturer inom mansdominerade sporter och ger förslag på åtgärder och lösningar för att uppnå idrott på lika villkor. Läs mer här.

Metod mot hedersförtryck i skola och förskola
Välkommen till metodverkstaden Bygga Broar som bygger på att höja yrkesverksammas kunskap och kompetens ur ett interkulturellt perspektiv. Målet är att främja en konstruktiv integrationsprocess, förebygga hedersrelaterat våld och förtryck samt öka barn och ungas känslor av inkludering, trygghet och delaktighet. Läs mer här.

En feministisk definition av sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) 
Sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter, SRHR, har varit en viktig och omstridd pelare i arbetet för mänskliga rättigheter sedan mitten av 90-talet.  Vad innebär rätten att bestämma över sin egen kropp för olika grupper av kvinnor och män i Sverige idag? Hur har tillståndet för SRHR påverkats av migrationsströmmar, segregation och växande klassklyftor? Hur förhåller sig SRHR till olika former av handel med kvinnors kroppar? Läs mer här.

Dessutom kommer Make Equal att ha killmiddag under konferensen! Mer info om det kommer.

Fler programpunkter om sexuella trakasserier och våld tillkommer. Håll utkik på hemsidan!