Sveriges Kvinnoorganisationer söker en praktikant till kansliet i Stockholm under vårterminen 2019. Som praktikant hos oss medverkar du i den löpande verksamheten och är delaktig i organisationens projekt. Välkommen med din ansökan senast den 15 oktober!

Sveriges Kvinnoorganisationer är en ideell paraplyorganisation som verkar för att integrera ett feministiskt perspektiv i alla politiska, ekonomiska och sociala sammanhang. Vi vänder oss främst till beslutsfattare och makthavare. Praktiken innefattar bland annat opinionsbildande arbete, medlemskontakt och uppgifter som rör våra pågående projekt. Hos oss får du en god inblick i kvinnorörelsen och det svenska och europeiska jämställdhetsarbetet.

Kvalifikationer:

  • Intresse för kvinnors mänskliga rättigheter
  • Kunskap om genusfrågor
  • Kan uttrycka dig väl i skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är önskvärt

Praktiken är oavlönad. Välkommen med din ansökan och CV till info@sverigeskvinnolobby.se så snart som möjligt men senast den 15 oktober.

För mer information, kontakta kansliet:

08-33 52 47

info@sverigeskvinnolobby.se

Mer om oss:

Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt obunden och ideellt verksam paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse. Under paraplyet finns 43 medlemsorganisationer som arbetar för att stärka kvinnors position i samhället. Organisationen vilar på feministisk grund och verkar för kvinnors fulla mänskliga rättigheter.