Vill du arbeta för kvinnors rättigheter? Sveriges Kvinnoorganisationer söker två praktikanter till kansliet i Stockholm under höstterminen 2018. En praktikplats rör organisationens löpande arbete och en rör arbetet inför konferensen Forum Jämställdhet. Välkommen att söka senast 15 april!

Sveriges Kvinnoorganisationer är ett paraply för kvinnoorganisationer i Sverige. Vi samlar ett 50-tal organisationer som tillsammans arbetar för kvinnors fulla mänskliga rättigheter och ett jämställt samhälle. Verksamheten utgår från FN:s Kvinnokonvention (CEDAW) och Handlingsplanen från Peking (BPfA). Varje år arrangerar vi konferensen Forum Jämställdhet som handlar om hur ett jämställdhetsperspektiv kan integreras i alla delar av en verksamhet. Inför höstterminen söker vi två praktikanter.

Praktikplats nr 1 – Sveriges Kvinnoorganisationers löpande arbete

Som praktikant hos Sveriges Kvinnoorganisationer är du delaktig i organisationens löpande verksamhet, projekt och påverkansarbete för kvinnors rättigheter. Under praktiken får du bland annat arbeta med kommunikation och kampanjer, seminarier, medlemskontakter och uppgifter som rör vårt medlemskap i European Women’s Lobby. Praktiken ger en inblick i kvinnorörelsen och det svenska och europeiska jämställdhetsarbetet.

Kvalifikationer:

 • Engagemang för kvinnors mänskliga rättigheter
 • Kunskap om jämställdhetsfrågor
 • Kunskap i kommunikation, webb och sociala medier
 • Kan uttrycka dig väl i skrift
 • Goda kunskaper i engelska
 • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är önskvärt

Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. Välkommen med CV och personligt brev senast den 15 april till info@sverigeskvinnolobby.se.

Praktikplats nr 2 – Forum Jämställdhet

Forum Jämställdhet är en årligen återkommande nationell konferens med fokus på hur ett jämställdhetsperspektiv kan integreras i alla delar av en verksamhet. Vi vänder oss till chefer, politiker och experter i offentlig och privat sektor. Forum Jämställdhet är vårt sätt att fördjupa kunskaper om jämställdhet och flytta fram positionerna för jämställdhet i hela landet. Nästa konferens genomförs i Luleå den 30-31 januari 2019.

Som praktikant är du delaktig i alla delar av förberedelserna inför konferensen. Du får även en inblick i jämställdhetspolitiken, offentlig förvaltning och fördjupning i aktuella samhällsfrågor ur ett jämställdhetsperspektiv. Du kommer under din praktik få möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtida arbetsliv.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Arbete med utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset som delas ut under konferensen
 • Kontakt med talare, deltagare och konferensanläggning. (Vi har över 100 medverkande talare varav flera ministrar, forskare och tongivande jämställdhetsexperter.)
 • Förberedelser av programpunkter så som debatter, panelsamtal och föreläsningar
 • Kommunikations- och marknadsföringsinsatser

Kvalifikationer

Vi tror att praktikplatsen är meningsfull för dig som läser samhällsvetenskaplig inriktning mot exempelvis statsvetenskap, nationalekonomi, genusvetenskap eller kommunikation. Det är meriterande om du har…

 • Engagemang för och kunskap om jämställdhet och kvinnors rättigheter
 • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation så som hemsidor och sociala medier
 • Erfarenhet av att ha organiserat möten eller event

Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. Efter avslutad praktik får du möjlighet att delta på konferensen som genomförs den 30-31 januari i Luleå. Välkommen med din ansökan och CV till info@forumjamstalldhet.se senast den 15 april. Mer om konferensen.

För frågor om praktikplatserna:
Tel: 08-33 52 47
info@sverigeskvinnolobby.se eller info@forumjamstalldhet.se