Pressinbjudan: Feministisk tribunal i riksdagen 7 april

Hur ska regeringen säkra kvinnors rättigheter i asyl- och migrationspolitiken, fler fällande domar vid sexualbrott och en jämställd föräldraförsäkring? Idag håller Sveriges Kvinnoorganisationer en utfrågning i riksdagen av bland andra justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

I februari förhörde FN:s Kvinnokommitté regeringen om hur de lever upp till sina åtaganden i Kvinnokonventionen. Därefter fick regeringen ett antal rekommendationer på åtgärder för att eliminera all form av diskriminering av kvinnor. Nu är det dags att ta reda på hur regeringen ska göra rekommendationerna till verklighet. Välkommen till feministisk tribunal och utfrågning!

Datum & tid: 7 april kl. 12.30 – 14.00

Plats: Mittpoolen, riksdagen

MEDVERKANDE
Regeringen: Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister, Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Pernilla Baralt, statssekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Oppositionen: Annicka Engblom, ordförande Moderatkvinnorna (M), Rossana Dinamarca, feministisk talesperson (V), Erik Ullenhag, ekonomisk-politisk talesperson (L).

Moderator: Johanna Palmström, frilansjournalist.

MER INFORMATION

Vart fjärde år rapporterar regeringen till FN vad de gjort för att genomföra Kvinnokonventionen i Sverige. Sveriges Kvinnoorganisationer och CEDAW-nätverket har granskat hur Sverige lever upp till sina åtaganden i FN:s Kvinnokonvention. Skuggrapporten innehåller 61 krav på åtgärder för att nå jämställdhet inom en rad områden och skickades till FN:s Kvinnokommitté inför förhöret av Sverige i Genève den 18 februari 2016. Den 7 mars kom Kommitténs rekommendationer till Sverige.

Seminariet genomförs i samarbete med Moderatkvinnorna.

Läs skuggrapporten ”Vad krävs för att regeringen ska leva upp till FN:s Kvinnokonvention?” här.

KONTAKT
Johanna Dahlin, projektledare, Sveriges Kvinnoorganisationer
johanna.dahlin@sverigeskvinnolobby.se
070-321 6778

Pressinbjudan på MyNewsdesk