Styrelseledamot i Sveriges Kvinnoorganisationer är antagen till ”Young Women Deliver”

Idag släpptes deltagarlistan till det prisbelönta ledarskapsprogrammet ”Young Women Deliver” som hålls av den globala organisationen Women Deliver. I år är Sveriges Kvinnoorganisationers styrelseledamot Emma Blomdahl antagen som första och enda representant från Sverige!

Sedan 2010 har den globala organisationen Women Deliver hållit sitt prisbelönta ”Women Deliver Young Leaders Program”. Programmet ger unga ledare möjlighet att ta sitt arbete kring jämställdhet och påverkan ett steg längre. Programmet har hittills arbetat med 400 unga ledare från mer än 100 länder.

I årets program som nyligen offentliggjordes deltar för första gången en svensk, vår alldeles egna styrelseledamot Emma Blomdahl!

Grattis Emma, hur känns det?

”Det känns såklart otroligt roligt men också väldigt hedrande. Att bli uttagen bland över 3000 sökande från hela världen är otroligt stort. Sen är jag också lite nervös, men det är alltid bra tänker jag.”

Vad hoppas du att programmet ska ge dig?

”Min förhoppning är att jag ska kunna stärka mitt påverkansarbete och få tips på hur andra aktivister och ledare från andra länder arbetar. Jag hoppas också att jag ska kunna få lära mig mer om utmaningar när det gäller jämställdhetsfrågor i andra länder och då få förstahandsinformation. Sedan är det också klart att jag ser fram emot att lära känna alla andra deltagare.”

På vilket sätt kan Sveriges Kvinnoorganisationer stärkas av ditt deltagande?

”Min förhoppning är ju att jag ska kunna promota Sveriges Kvinnoorganisationer i så många forum jag kan. Vi är redan välkända på den europeiska kontinenten men nu ser jag en stor möjlighet att göra oss kända på fler kontinenter. Jag hoppas också att kunskap och verktyg jag får genom programmet ska kunna appliceras och användas i lobbyns arbete.”

Vi önskar Emma lycka till och kommer att följa hennes resa med engagemang!

Se hela deltagarlistan och läs mer om programmet här.