Tjejläger

Datum 12 aug 2024 - 14 aug 2024

Plats Fogelstad Medborgarskola - Lilla Ulfåsa Julita

Den här sommaren anordnar Sveriges Kvinnoorganisationer för första gången ett tjejläger på anrika Fogelstad kvinnliga medborgarskola. Vi kommer att erbjuda fullspäckade dagar med workshops och aktiviteter med fokus på jämställdhet, feminism, demokratifrågor, diskriminering och mycket mer. Detaljerat program kommer att uppdateras här löpande.

 

Ålder
Lägret är för tjejer 13–20 år. Födda mellan 2003-2010.

Boende
På Fogelstad finns tre olika boendehus. Vi kommer att dela in deltagarna efter ålder och vi kommer att i största möjliga mån ta hänsyn till om man vill bo med en vän.

Kostnad
Lägret är gratis.

Personal
Personalen på lägret kommer att bestå av personer som arbetar på Sveriges Kvinnoorganisationers kansli. Några utav våra medlemsorganisationer kommer även att bistå med personal där flera har god erfarenhet av att ha arrangerat läger tidigare.

Transport
Då deltagarna kommer från olika delar av landet kommer transport attsamordnas via oss. Man kommer i den officiella anmälan få uppge sin avreseort och hemfärdsort.

Aktiviteter under lägret
Under lägret kommer vi att ha ett späckat program. Programmet består av en blandning av aktiviteter såsom föreläsningar, poesiworkshop med Faysa Idle, samtal och aktiviteter där vi umgås och har roligt tillsammans. Vi kommer t.ex. att åka och bada, grilla och bara hänga.

Vad behöver man ha med sig
Vi kommer att skriva packlistor som alla behöver pricka av innan man åker. På listorna kommer det stå saker som lakan eller sovsäck, hygienartiklar, varma och svalare kläder m.m.

Informationsträff
Informationsträff kommer att hållas digitalt för föräldrar och deltagare för att vi ska kunna informera och för att ni ska kunna ställa frågor om lägret. Inbjudan till informationsträff kommer!

 

Gör din intresseanmälan här!