Alla borde vara feminister är Chimamanda Ngozi Adichies personliga upprop för en feminism som angår oss alla. Texten är från början ett TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube, och som samplats av Beyoncé i låten »***Flawless«.

Ett jämställt samhälle ger bättre förutsättningar för flickor och pojkar. Därför ger Sveriges Kvinnoorganisationer, FN-förbundet, TCO, LO, Teskedsorden, Unizon, Gertrud Åström och Albert Bonniers Förlag Chimamanda Ngozi Adichies Alla borde vara feminister som en gåva till alla elever i årskurs 2 på gymnasiet.

Tisdagen den 1 december utkommer Alla borde vara feminister (övers. Niclas Hval). Med anledning av detta hålls ett event på Norra Real i Stockholm där våra organisationer berättar om det historiska initiativet att distribuera boken till alla landets gymnasieskolor!

Chimamanda Ngozi Adichie medverkar med videohälsning till Sveriges gymnasieelever. Bloggaren HannaPee och artisten Alina Devecerski deltar i högläsning tillsammans med Karl-Petter Thorwaldsson ordförande LO, Eva Nordmark, ordförande TCO, Sara Bessa från Streetgäris och representanter för de organisationer som gjort detta möjligt.

Anmäl ditt deltagande här.

Välkommen!