VHEK söker en organisationsutvecklare

Brinner du för jämställdhet, mänskliga rättigheter, organisering och kunskapsspridning? Är du en strukturerad initiativtagare och hängiven feminist? Då kan du bli Varken Hora eller Kuvads nya projektledare.

Beskrivning:

Varken hora eller kuvad (VHEK) bildades som ideell förening år 2005 och är en avdelning av den internationella organisationen Ni Putes Ni Soumises som bildades i Paris 2003. VHEK:s grundare och ordförande Amineh Kakabaveh har sedan starten drivit arbetet med feministiska och antirasistiska frågor, framförallt i segregerade förorter i Sverige. Vår verksamhet går ut på att informera, debattera och agera mot rasism, kvinnoförtryck och hedersrelaterat våld och förtryck. Grunden för vårt arbete är att demokrati och jämställdhet skall inkludera alla – oavsett kulturell och religiös bakgrund.

Vi söker nu en projektledare till vårt kansli i Bredäng. Du skall arbeta för att bygga ut och vidga föreningens verksamhet. Vi arbetar bland annat med utbildning i skolor, SFI-undervisning och på fritidsgårdar mot hedersförtryck, rasism och diskriminering, och för mänskliga rättigheter. Just nu arbetar vi med projekt för kvinnors organisering i olika delar av landet där VHEK finns, för att stärka ungdomars och kvinnors makt och demokratiska delaktighet.

Du kommer även att stödja befintliga arbetsgrupper ute i landet samt starta fler lokala arbetsgrupper i Sverige samt sprida information om våra frågor till en bredare krets i samhället.​

Vi söker dig med följande kvalifikationer:

  • Kunskap om hedersförtryck och arbetslivserfarenhet inom vårt område
  • Studier i statskunskap, etnologi, sociologi, socionomexamen, beteendevetare, kommunikatör eller motsvarande.​
  • God samarbetsförmåga, prestigelös, initiativrik med ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt.​
  • En eldsjäl med bra simultankapacitet. Kan hålla tal, föredrag och workshops för ungdomar, myndigheter och politiker.​
  • Vana att skriva protokoll, nyhetsbrev, ansökningar om bidrag och andra mer formella texter.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete inom folkrörelser, gärna kvinnorörelsen.​

Ansökan och personligt brev skickas till: info@vhek.se senast 29 februari. Om du har frågor, ring: 076 1301236.

Mer info:

Tillträde så snart som möjligt.
Tjänsten är en projektanställning.
Arbete på kvällar och helger kan förekomma.​
Kommun: Stockholm
Omfattning: Deltid (75%)
Varaktighet: 6 månader eller längre
Anställningsform: Vanlig anställning