Sveriges Kvinnoorganisationer söker en kommunikatör som kan underhålla och utveckla våra plattformar och kanaler, både i den ordinarie verksamheten och i arbetet med Sveriges största jämställdhetskonferens – Forum Jämställdhet – som vi arrangerar varje år. Välkommen med din ansökan senast den 15 maj!

Om tjänsten
Som kommunikatör hos oss kommer du vara ansvarig för att underhålla och utveckla vår kommunikation och våra digitala kanaler. Du kommer att ansvara för Sveriges Kvinnoorganisationers och Forum Jämställdhets hemsidor och sociala medier. I arbetsuppgifterna ingår även att planera, ta fram och genomföra nyhetsbrev och utskick till olika målgrupper. Under hösten 2018 kommer en betydande del av arbetet syfta till att marknadsföra Forum Jämställdhet mot målgruppen förtroendevalda, chefer och jämställdhetsexperter i offentlig och privat sektor. Tjänsten är på operativ snarare än strategisk nivå och omfattar intern kommunikation.

  • Start enligt överenskommelse/snarast möjligt.
  • Heltid.
  • Vikariat till och med mars 2019.
  • Lön enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som brinner för jämställdhet och kvinnors rättigheter och som har idéer om hur Sveriges Kvinnoorganisationer kan stärka sin kommunikation. Du är en van skribent som kan producera texter som passar olika målgrupper. Vi är en snabbfotad organisation, så det är viktigt att du trivs med att arbeta under ett tidvis högt tempo. Tjänsten kräver också att du är bra på att planera och organisera ditt arbete samt på att arbeta självständigt.

Du har

  • En nyligen avslutad utbildning inom kommunikation/informatik och/eller erfarenhet av kommunikationsarbete i en påverkansorganisation.
  • God erfarenhet av att underhålla och utveckla en organisations digitala kommunikation.

Det är meriterande med

  • Erfarenhet av att arbeta med informationsspridning och marknadsföring av möten eller events.
  • Erfarenhet av enklare formgivning för arbete med rapporter, infografik och liknande.
  • Erfarenhet av enklare video- och/eller ljudredigering.
  • Kunskap om hur en organisations kommunikation kan tillgänglighetsanpassas.

Om ansökningsprocessen
Skicka CV och personligt brev till clara.berglund@sverigeskvinnolobby.se senast den 15 maj 2018, rekrytering sker löpande. Specificera i ditt personliga brev varför du söker tjänsten och beskriv hur dina erfarenheter kan bidra till att stärka Sveriges Kvinnoorganisationers kommunikation. Inför eventuellt intervjutillfälle kommer du ombes att förbereda arbetsprover.

Mer om Sveriges Kvinnoorganisationer och arbetsplatsen
Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt obunden och ideellt verksam paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse. Under paraplyet finns 49 medlemsorganisationer som arbetar för att stärka kvinnors position i samhället. Vårt arbete vilar på feministisk grund. Vi verkar för kvinnors fulla mänskliga rättigheter i ett jämställt samhälle. All vår verksamhet utgår från FN:s Kvinnokonvention (CEDAW) och Beijing Platform for Action. På vårt kansli i Stockholm kommer du att vara en av sju medarbetare.